Het was proces in de wasstraat.

U rijdt met uw auto onder de rode ingang boog door naar het begin van de wasstraat.

Aan de hand van onze programmabord bepaalt u het door u gewenste wasprogramma. Uw keuze maakt u kenbaar bij onze medewerker. U kunt contant, Pin, met brandstofkaart of met onze eigen washcard betalen.

Na het afrekenen volgt u de instructies op van onze medewerker. Die begeleidt u om uw auto in de voorwasplaats te zetten. Hier wordt de auto ingespoten met een voorreiniger, en wordt de auto onder hogedruk afgespoten hierdoor wordt de auto vrij van zand, insecten en vogelpoep.
Deze voorbehandeling is zeer belangrijk voor een krasvrije wasbeurt!
Na het onder hogedruk afspuiten van de auto worden alle schaduwplekken, en de velgen met de handborstel gereinigd.

Nu is de auto klaar voor de wasstraat, en wordt u door onze medewerker begeleidt om de auto op het transport systeem te zetten, via dit transport systeem wordt de auto voortgetrokken door de wasstraat.
Als eerste passeert u de inweekboog. Daar wordt uw auto geneveld met een hoogwaardige vuiloplosser die is aangepast aan het jaargetijde. Elk seizoen veroorzaakt namelijk een andere vervuiling op uw auto. Denk maar aan bijvoorbeeld strooizout in de winter en insecten in de zomer. Het is erg belangrijk dat de vuiloplosser voldoende tijd krijgt om het vastzittende vuil los te weken. Het duurt daarom enige tijd voordat uw auto wordt afgespoten door de hogedruk-unit

Uw auto, inclusief velgen, is nu ontdaan van hardnekkig vuil. De eerste wielborstels en de textiele dakwals verwijderen vervolgens het statische vuil. Hiervoor wordt een hoogwaardige autoshampoo gebruikt. Deze shampoo zorgt, samen met het speciaal ontwikkelde textiel, voor een krasvrij resultaat.

Het wasproces wordt vervolgd door 8 textiele wasborstels. Die variëren van hoge borstels voor de voorkant, zijkanten en achterkant van uw auto, tot lage borstels voor de onderkant en dorpels van uw auto. Uniek van onze 4 hoofd zijborstels is dat zij meerijden met de auto, dit gebeurt als de achterkant gereinigd wordt dit zorgt voor een langer contact tussen auto en borstel.
Ondertussen komt de auto bij de hogedruk bodemwasser, zodat de bodem wordt ontdaan van alle vervuilingen (denk aan zand, strooizout).

Daarna wordt uw auto afgespoeld met onthard, kalkvrij water. Ook de binnenkant van de spiegels wordt daarbij niet overgeslagen.

Na het reinigingsproces komt u aan bij de waxboog. Daar wordt uw auto voorzien van een beschermende en glanzende waxlaag. Voor een vlekvrij droogresultaat worden alle producten aangemengd met onthard, dus kalkvrij water!
Als laatste wordt de auto gedroogd met behulp van 2 contour volgende drogers, met in totaal 8 zware motoren(4 voor de zijdrogers, en 4 voor de contour volgende drogers.
Nu is de auto klaar en kunt u rustig wegrijden en genieten van een schone auto!

Meer weten?